1. Начало
  2. Видеа
  3. Растениевъдство
  4. Азотфиксиращи бактерии и иновативна микрогранула за ефективно хранене и високи добиви

Азотфиксиращи бактерии и иновативна микрогранула за ефективно хранене и високи добиви

Иновации при храненето на растенията от Суммит Агро

Суммит Агро излиза на пазара през 2024 г. с няколко ударни предложения по отношение гамата торове и биостимуланти, в това число и такива, включени в Екосхема 3 от Националния стратегически план.

МИКРОСТАР ФЮЖЪН, ЕН-ЛИЙФ и АМИЛИС

МИКРОСТАР ФЮЖЪН е микрогранулиран тор от ново поколение, който предизвика голям интерес на българския пазар поради атрактивното си съдържание, съобщиха от Суммит Агро.

„Тук вече не става дума за съдържание само на азот, фосфор, сяра и микроелементи, а за микрогранула, която освен всичко това има добавени азотфиксиращи бактерии, които освобождават фосфора, за да стане достъпен за растенията, както и микоризни гъби, които подобряват храненето и водния режим на растенията“, уточни Димитър Александров, маркетинг мениджър.

Суммит Агро има два продукта на база азотфиксиращи бактерии. АМИЛИС е на база Bacillus amyloliquefaciens, предназначен за почвено приложение - преди сеитба или по време на сеитба, в реда. Целта на продукта е азотфиксация и разграждане на растителните остатъци, също и минерализиране на органичната материя и стимулиране растежа на кореновата система. АМИЛИС е подходящ за употреба и в трайни насаждения, приложен чрез капково напояване.

Другият продукт е ЕН-ЛИЙФ, специално разработен с три щама азотфиксиращи бактерии, подходящи за употреба през вегетацията - внесени чрез листата в комбинация с други продукти. Бактериите не са чувствителни на слънчевата светлина, образуват биофилм, който ги защитава на повърхността на листата. Благодарение на бактериите и специалната формулация навлизат в растенията, където се движат акропетално и базипетално и фиксират мин.  2,5 кг/дка активно вещество азот. Опитът ни показва, че в някои случаи успяват да фиксират дори и до 6 кг/дка а.в. азот.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.