1. Начало
  2. Видеа
  3. Растениевъдство
  4. Български контейнери за съхранение на продукцията директно на полето

Български контейнери за съхранение на продукцията директно на полето

Инсталацията Bio Turbo, за по-дълго съхранение на продукцията, може да се изплати за един сезон

Едно от най-важните условия за постигане на конкурентоспособност е правилното и дълго съхранение на продукцията. Решенията даде фирма Инч Фриго със своето участие в рамките на форума Интелифреш 4.0. 
 
Много е важно веднага след прибиране продукцията да бъде охладена, каза Николай Чалъков, управител на компанията. Той подчерта, че за тази цел се използват хладилни контейнери, собствено производство на Инч Фриго, които започнаха да придобиват голяма популярност. 
Хладилните контейнери служат за съхранение или охлаждане на продукцията директно на полето и на места, където има нужда от временна експлоатация при температурен режим. Те са изградени от конструкция от метални поцинковани колони и термопанели с дебелина 100 мм. Двойният покрив осигурява защита срещу външните метеорологични условия. Снабдени са с халки за повдигане, като има възможност да се ползва и мотокар.
 
Качеството на продуктите, съхранявани в хладилните камери, може да се влоши в много аспекти заради неправилните условия на съхранение, подчерта Николай Чалъков. Плесени, гниене, преждевременно зреене, свиване и загуба на тегло са сред нежеланите ефекти. И докато относителната влажност ни помага да се справим със свиването и загубата на тегло, предизвикателствата, причинени от въздушните бактерии и етилена (естествения хормон за узряване), изискват специална обработка. Тук на помощ идва хитовият продукт на Инч Фриго: Bio Turbo. Инсталацията използва патентован четиристепенен процес, за да отстрани етиленовия газ, бактериите във въздуха и спорите на плесена. Успешно предотвратява растежа на мухъл, премахва неприятните миризми и намалява ненужните загуби при запазване на естествената свежест и качество. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.