1. Начало
  2. Видеа
  3. Растениевъдство
  4. Демонстрационна сеитба на ново поколение слънчогледови хибриди Пионер с последен модел сеялка SOLA

Демонстрационна сеитба на ново поколение слънчогледови хибриди Пионер с последен модел сеялка SOLA

Corteva Agriscience™ и фирма ЗЛАТЕКС събраха земеделци край Чирпан

Corteva Agriscience™ проведе демонстрационна сеитба на слънчоглед в землището на град Чирпан на обработваемите площи на фирма ЗЛАТЕКС. 
 
В полевия опит са включени единадесет ExpressSun® толерантни слънчогледови хибрида, като доказалите се по полетата слънчогледи - Р64LE137, Р64LE162, Р64LE168 и лидерът сред фермерите в Турция - Р64LР130CLP. 
 
През следващата година Corteva Agriscience™ излиза на пазара с няколко нови хибрида, които имат генетическа устойчивост на синя китка и мана. Тестовете показват завишение на добива от 7 до 10%. 
 
Сеитбата се извърши със сеялка на испанския производител SOLA, който е специализиран в производството на сеитбена техника, както за редови, така и за слети култури – от малки надеждни сеялки, до впечатляващи прецизни сеялки с максимална производителност. 
 
От 2010 година ЗЛАТЕКС е ексклузивен вносител на марката за България. По българските полета вече работят стотици сеялки с марката SOLA, като характерно за всички е лесната работа и перфектна сеитба. 
И на тази демонстрационна сеитба присъстващите земеделски стопани бяха впечатлени от точността, еднаквата дълбочина и отличната гарнираност на посеви, постигнати при висока скорост с трактор FENDT 514 Vario.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.