1. Начало
  2. Видеа
  3. Растениевъдство
  4. Качество на световно ниво, от сеитбата до вратата на клиента

Качество на световно ниво, от сеитбата до вратата на клиента

Сертифицирани семена собствено производство от Булагро АД

Булагро АД предлага сертифицирани семена собствено производство с гарантирано качество още от семепроизводния посев. Контролът се извършва във всеки един етап от развитието на растението, по време на жътва, при транспортиране на семената, след това при почистването, заготовката им и по време на съхранението им.
 
През 2012 г. Булагро АД построява завод за заготовка и почистване на семена в непосредствена близост до семепроизводните участъци в старозагорското село Яздач. Той е оборудван с техника от най-висок клас – машина за грубо почистване от примеси на Агроконсулт Метал, машина за последващо фино почистване на немския производител Шмидт-Зеегер/Бюлер и обеззаразяваща машина Петкус от последно поколение. Капацитетът, с който функционира заводът, е 4.5 тона семена в час.
Всички семена, които компанията предлага, са придружени със сертификат, с изчислена сеитбена норма в зависимост от сорта и партидата.
Булагро предлага генетика на водещи семенарски компании. 
 
"Тази година Булагро бе отличена от швейцарската организация за пазарни проучвания Icertias с престижната награда "Best Buy Award", за най-добро съотношение между цена и качество в категорията "Семена пшеница и ечемик". На базата на проучване сред 1200 земеделски производители от цяла България, попитани кой доставчик биха избрали при покупката на семена пшеница и ечемик, ако водещ критерий за тях е съотношението "цена - качество", победител с най-много събрани гласове е Булагро АД."

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.