1. Начало
  2. Видеа
  3. Растениевъдство
  4. Немска технология за по-висок добив при земеделските култури

Немска технология за по-висок добив при земеделските култури

Листните торове Лебозол повишават имунитета на растенията

Жътва на царевица в землището на село Масларево на площите на фирма Виктория 1000 с управител Пламен Маринов показа, че инвестициите в торовете Лебозол се отплащат. Как? С осигуряването на комфорт на растенията и помощ при преодоляването на неблагоприятни климатични условия. 
 
Семената са били третирани с Тотал Кер в доза три литра на един тон семена. Това е стимулатор, богат на микро- и макроелементи и органика, като целта е осигуряването на отлична кълняемост на семената и дружен старт на растенията. Действа противостресово при самото поникване на царевицата и помага за получаване на равномерни посеви. 
Във фаза 7-8-и лист е приложен Микс за царевица в доза 200 мл/дка плюс Цинк700 в доза 50 мл. Микс за царевица съдържа мед, манган, цинк и бор, който помага за озърняване на кочана. Също така и калций, азот и сяра, която пък помага за усвояване на азота в количество, което е съобразено с големината на растението.
 
Кооперацията ЗКПУ Доверие в село Сломер, общ. Павликени също жъне отлични добиви от царевицата. „На това поле във фаза 5-7-и лист приложихме Цинк700, който знаем, че е номер едно за царевицата. След това в 8-10-и лист са приложени Сяра800 с Нутриплант 36.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.