1. Начало
  2. Видеа
  3. Растениевъдство
  4. Новата реалност в земеделието във фокуса на Деветата Национална среща на АЗПБ

Новата реалност в земеделието във фокуса на Деветата Национална среща на АЗПБ

Авторитетният форум ще се състои на 15 и 16 февруари 2023 г. в Казанлъшки минерални бани

Най-очакваната агроконференция на Асоциацията на земеделските производители в България се завръща след 2-годишна пауза с богата програма и широк дебат по актуални теми и наболели въпроси от земеделския живот в страната и Европа. Деветото издание на форума ще се проведе под мотото „Земеделие за поколенията в нова реалност“. 
 
Специален акцент ще бъде поставен върху проблемите, свързани със зърнените пазари, продоволствената сигурност и ефекта на кризите от последните 3 години. Ще бъдат обсъдени и прогнозни сценарии за българското земеделие до 2027 г. 
 
Основно внимание ще бъде обърнато на Кампания „Директни плащания 2023“ и инвестиционните мерки. 
 
Специален панел, посветен на перспективите и предизвикателствата пред свиневъдството и птицевъдството у нас, ще се проведе през втория конферентен ден. Ще се дебатират теми като епизоотичната обстановка по отношение на АЧС и Птичия грип, смущения на националния пазар, нова схема за хуманно отношение към животните и новите европейски изисквания. 
Начало на събитието ще даде министър Явор Гечев. Презентация за измененията в нормативната уредба на ЕС за нетно намаляване на емисиите на парникови газове с най-малко 55% до 2030 г. ще изнесе Атидже Алиева-Вели, член на Комисията по земеделие на ЕП.
 
С бизнес презентации ще се включат някои от най-големите агрокомпании в България. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.