1. Начало
  2. Видеа
  3. Растениевъдство
  4. Стартира изграждането на завод за малц в Плевен с производствен капацитет от 60 000 тона годишно

Стартира изграждането на завод за малц в Плевен с производствен капацитет от 60 000 тона годишно

Инвеститорът е "Малтери Суфле България"

Фирма "Малтери Суфле България" инвестира в строителство на нов завод за малц в Плевен. Стартът беше даден на 13 април. Компанията е един от трите най-големи световни играчи в малцовата индустрия и дъщерно дружество на европейската селскостопанска група InVivo, един от водещите европейски представители в областта на агробизнеса, който притежава пoвeчe oт 92 oбeĸтa в 38 cтpaни. 
 
С този нов завод за малц, с производствен капацитет от 60 000 тона годишно, “Малтери Суфле“ инвестира близо 60 милиона евро във веригата ечемик - малц - бира в България, като по този начин затвърждава позицията си на водещ производител на малц в страната. 
 
В рамките на година и половина нуждата ни от качествен пивоварен ечемик почти ще се удвои от около 45 000 тона на 85 000 тона, казаха собствениците. Това са около 20 000 ха площи. „За целта ще увеличим броя на българските фермери, с които си партнираме, до около 350, осигурявайки им стабилни доходи, финансиране без посредници и гарантирано обратно изкупуване на реколтата им от пивоварен ечемик, придружени от специализирани агротехнически консултации“, обясни Гийом Котюр, генерален директор на подразделение малц в ІnVіvо. В допълнение той обясни, че това е дългоочакван проект, важен за клиентите-пивовари, за доставчиците-земеделци, както и за българската държава. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.