1. Начало
  2. Видеа
  3. Растениевъдство
  4. Абсолютна иновация от Суммит Агро - капсули с трихограма

Абсолютна иновация от Суммит Агро - капсули с трихограма

Компанията представи на АГРА 2023 микрогранулирани инсектициди и капсули с трихограма

С традиционно стилен щанд и много посетители премина представянето на Суммит Агро на Международната изложба Агра 2023 в Пловдив. 
 
Не е изненадващо, че за поредна година компанията получи престижни отличия. На първо място - голямата награда за дизайн на панаирна експозиция, както и награда за иновация за продукта Микоаплай Ендомакс, който съдържа размножителен материал от голям брой видове микоризни гъби и способства за повишаването на добива, чрез подобряване физиологичните функции на културата, през цялата вегетация.  
 
Компанията-лидер в търговията с продукти за растителна защита, торове, семена и технически консултации акцентира на иновативни решения за опазване на царевицата от неприятели - микрогранулирани инсектициди срещу телени червеи, нощенки и ларви на диобротика.
 
Трика Експерт и Ерколе се казват двата продукта.
 
Освен биологични решения, влизащи в интегрираната схема за РЗ, Суммит Агро предлага модерно решение срещу царевичен стъблопробивач и памукова нощенка. От тази година компанията предлага дигитални уловки или наречени още умни уловки. Те ще бъдат разположени на няколко места в страната, в различни локации на полето, като в дигиталните уловки има монтирана камера и сензори, като по този начин ще се следи плътността на неприятеля. 
 
На база на този прецизен мониторинг е следващата иновация от Суммит Агро, която е свързана с контролирано освобождаване на трихограма, биоагент, който паразитира яйцата на неприятелите. 
 
Това са трихограми, които са поставени в капсули и благодарение на тях тя ще бъде освобождавана на вълни. Целта е максимална ефективност от направената инвестиция.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.