1. Начало
  2. Видеа
  3. Растениевъдство
  4. В какво инвестира кооператив от овощари в Северна България

В какво инвестира кооператив от овощари в Северна България

Свеж европейски финансов ресурс достига до малките населени места благодарение на Местните инициативни групи

1-членният състав на кооператив от овощари на територията на община Тутракан ще подобри работата на стопанствата си с инвестиции по мерки от ПРСР чрез партньорство с МИГ Тутракан-Сливо поле.
Производителите основно искат за инвестират в земеделска техника, защото отговарят на изискванията в наредбата за прием по подмярка 4.1.
Тъй като сектор плодове, зеленчуци и животновъдство са недостатъчно финансирани, очакванията на местния бизнес са средствата по подхода Водено от общностите местно развитие е да се увеличат, за да може през следващия програмен период да надградят стопанствата си.
 
 
Димитричка Търпанова казва, че повече средства трябва да бъдат отпускани на райони, където има по-голямо интерес на бенефициентите за инвестиции, по-големи възможности за разкриване на работни места и потенциал за разширяване на дейностите.
Благодарение на МИГ Тутракан - Сливо поле в много от стопанствата в района ще модернизират производството си и ще компенсират липсата на работна ръка.
А междувременно вече е ясно - над 600 млн. лева е очакваният бюджет за местните инициативни групи през следващия програмен период.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.