1. Начало
  2. Видеа
  3. Растениевъдство
  4. Всеки фермер ги иска

Всеки фермер ги иска

Високомаслени и устойчиви на болести

По време на събитието, организирано от Добруджанския съюз на зърнопроизводителите - Ден на полето в края на месец юли 2022 г., беше представено последното поколение генетика на Лимагрейн във всички технологични направления и групи по масло. С цели 5 нови предложения компанията стартира сезон 2022/2023 г. със сериозни заявки по отношение на добив, сухоустойчивост и здравен профил.
 
„Най-новото попълнение за сезона в Клиърфийлд плюс технологията е слънчогледовият хибрид LG 50.550 CLP. Това е продукт от патентованата ни технология за допълнителна защита срещу паразита синя китка - SUNEO. Предвид изключително сериозното нападение тук точно на това поле, много сме щастливи, че можем нагледно да покажем колко добре изглеждат нашите посеви, носещи гените за устойчивост – в случая, LG 50.550 CLP е до раса G“, коментира Димитър Петъков, регионален представител на Лимагрейн за област Добрич и Силистра. Този хибрид обаче, има т.нар. двойна защита, заради устойчивостта си и на друг сериозен проблем – маната.
Това е уникален продукт с много добър добивен потенциал, сухоустойчивост и здравен профил, продължава Димитър Петъков. И въпреки че в района на Североизточна България паразитът синя китка вече е широко разпространен и ще нанесе сериозни вреди в производството, с хибридите на компанията добивът може да бъде опазен. 
 
LG 50.455 CLP e по-ранен продукт, отново в Клиърфийлд плюс технологията, с много добро представяне през последните години, с отлично озърнени и с изпълнен център пити, с плътно набити семена. Това дава гаранция за един отличен добив, изтъкна още Димитър Петъков. 
3 хибрида слънчоглед от Експрес технологията представи на полето Стефан Стефанов, регионален представител на Лимагрейн за област Добрич и Силистра. Разбира се, основен фокус тук е хибридът LG 50.479 SX, който се утвърди през изминалата година като продукт с изключителен добивен потенциал, но показа и в реални условия отличната си защита срещу мана (вкл. срещу едни от последните, установени след 2019 г. раси 777 и 737). Това е средно ранна генетика с много добро, пластично и стабилно представяне, с толерантност на болести и екстремни засушавания.
Можете да проследите добивите от жътва 2022 г. в интерактивната платформа тук: https://lgseeds.bg/crops/.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.