1. Начало
  2. Видеа
  3. Растителна защита
  4. Байер АГРО АРЕНА 2022 в село Кукорево – при Георги Тенев

Байер АГРО АРЕНА 2022 в село Кукорево – при Георги Тенев

Сигурност и застраховка срещу суша в рапица

Байер Кропсайанс България традиционно прави едни от най-мащабните полеви платформи у нас – АГРО АРЕНА 2022. Проектът се провежда на няколко локации в страната. 
 
За втора поредна година в ямболското село Кукорево немската компания съвместно със земеделеца Георги Тенев показа в реални условия хибриди рапица DEKALB и най-новите технологии в растителната защита при пшеница.
 
За землището са характерни широколистните плевели, има и смесено житно заплевеляване, с преобладаващи овсига и райграс. За справяне със заплевеляването е приложен хербицидът Пасифика Експерт.
За унищожаване на технологична рапица Байер предлага решение - Матено Форте. Хербицидът също така се справя отлично с райграс и власатка, силен контрол упражнява върху ефимери като великденче и теменужка. Използва се следсеитбено и ранновегетационно до 3-ти лист на културата. Дозата му на приложение е от 160 до 200 мл/дка в зависимост от житното заплевеляване.
Байер регистрира увеличение на пазарния си дял при рапицата в сравнение с миналата година. Брандът DEKALB е с пазарен дял при рапица 35% за страната и 47% пазарен дял за Южна България. Лидер сред хибридите е DK Имарет.
 
От тази година Байер предлага семена рапица, третирани с инсектицида Бутео Старт. А за всяка закупена торба хибрид рапица DEKALB, можете да се възползвате от застраховка срещу суша. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.