1. Начало
  2. Видеа
  3. Растителна защита
  4. Людмил Работов: С тези продукти посевите по-лесно преодоляват стреса от засушаването

Людмил Работов: С тези продукти посевите по-лесно преодоляват стреса от засушаването

Нови ПРЗ от Суммит Агро и два одобрени от МЗм продукта за борба с ливадната пеперуда

Нова корпоративна визия 
 
Наскоро Суммит Агро обнови логото си. Идеята идва от компанията-майка Сумитомо Корпорейшън, която е решила да унифицира логото за всички свои дъщерни фирми по света. „Това се прави с цел, за да бъдем по-добре разпознаваеми, каза Стефан Топалов. И добави: Суммит Агро стои плътно рамо до рамо до земеделските производители и ги подкрепя, за да бъдат по-ефективни, по-производителни и естествено да печелят повече.“
 
Отново иноватори
 
Нови продукти и технологии са във фокуса на Суммит Агро за новата година. Обогатено и надградено портфолио ще зарадва земеделците с интересни предложения за новия сезон. Това заяви Стефан Топалов, регионален мениджър Продажби за Южна България във фирма Суммит Агро, по време на семинара на зърнопроизводителите в Пловдив. 
Нови попълнения в портфолио Растителна защита
Първо – компанията предлага нов фунгицид - УАСАН, с ново активно вещество от групата на триазолите - бромуконазол, който е насочен към зърнопроизводството за борба с основни патогени при всички житни култури. 
 
Суммит Агро обогатява портфолиото си с още един продукт – ПАТЕЛ 300 ЕК, фунгицид за житни култури с активно вещество протиоконазол, което е многократно доказало се в борбата с болести в житните култури, в т.ч. успешният контрол над трудния за борба фузариум. 
При хербицидите едно от новите предложения е ОСОРНО 480 СК с много по-висока концентрация на активно вещество месотрион, което ще доведе до снижаване на разходите на единица площ при отглеждането на царевица и улеснена употреба.
 
И още два нови хербицида в царевица ще бъдат в портфолиото на Суммит Агро. Единият е за борба с житни и широколистни плевели, включително устойчивата кощрява. Продуктът се нарича МЕСИМЕТ и е на базата на месотрион и S-метолахлор.
 
Другият нов продукт за борба със смесено заплевеляване в царевица е ПЕНТЕР, комбинация от добре познатите активни съставки - тербутилазин и пендиметалин. 
При инсектицидите Суммит Агро разполага с най-богатото портфолио. Компанията предлага два одобрени от МЗм продукта за борба с ливадната пеперуда – един агресивен неприятел, полифаг, който тази година в България за отрицателно време нанесе огромни щети по слънчогледа. Това са СУМИ АЛФА и ОАЗИС. 
 
Людмил Работов: „С фирма Суммит Агро си партнираме повече от 5-6 години. Мога да кажа, че техните продукти за растителна защита и листните им торове имат много добър ефект. Използвам абсолютно цялата гама от техните продукти, като голямата полза е, че са щадящи основната култура. Много съм доволен от техните хербициди и фунгициди. Биостимулаторите им ШИГЕКИ и КАИШИ МАКС доста ускориха и подобриха метаболизма на посевите, които по-бързо преодоляха стреса от засушаването.“
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.