1. Начало
  2. Видеа
  3. Растителна защита
  4. Растителна защита в житни – навреме, с качествените продукти, в точните дози

Растителна защита в житни – навреме, с качествените продукти, в точните дози

На онлайн събитие Синджента представи водещи решения за борба с болести и неприятели

Атрактивен уебинар за опазване на житни култури от плевели и болести проведе Синджента България. В първия модул на тема хербициди Николай Георгиев препоръча борбата с плевелите да започне възможно най-рано, защото тогава плевелите са най-уязвими. От този сезон Синджента има ново предложение за борба с широк спектър широколистни плевели - Камео Макс.
 
Зеррате е специалистът на Синджента за справяне с овсигата. Двукомпонентен продукт за контрол на широк спектър от житни плевели и част от широколистните.
 
Николай Георгиев презентира и решението на Синджента за борба с житни плевели в житни култури. Аксиал е един от най-предпочитаните продукти не само в България, а и в доста страни от цяла Европа.
 
Николай Георгиев подчерта, че Аксиал има много висока селективност към културното растение, благодарение на която може да се прилага до фаза флагов лист на житните. Има гъвкава доза на приложение 60-90 мл/дка.
 
За борба със смесено заплевеляване в пшеница и ечемик решението на Синджента е Аксиал Едно.
 
Аксиал Едно е с широк прозорец на приложение - до фаза втори стъблен възел на културното растение. Високата селективност към културата се обуславя от факта, че продуктът има вграден антидот, който елиминира възможността от предизвикване на фитотоксичност.
 
По време на втория модул на уебинара Сурай Салиев представи иновативни решения на Синджента за борба с болестите в житни култури. За първо третиране той препоръчва Амистар Прайм.
 
Последната иновация при фунгицидите в сегмента на SDHI молекулите е Елатус Ера.
 
Освен растителнозащитни продукти, Синджента предлага и решения за справяне със стреса, породен от абиотичните фактори.
 
След многобройните технически въпроси, зададени към екипа на Синджента, беше проведена томбола, в която на случаен принцип трима късметлии получиха подаръци – количества от продуктите Елатус Ера и Куантис.
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.