1. Начало
  2. Видеа
  3. Растителна защита
  4. Трихограми ще пазят царевицата на Павел Стоименов от стъблен пробивач

Трихограми ще пазят царевицата на Павел Стоименов от стъблен пробивач

Органик Инвест Био Защита – производители на биоагенти за земеделието

Павел Стоименов е един от първите земеделци в страната, който ще опазва царевицата от икономически важните неприятели с помощта на биоагенти. Над обработваемите му площи Органик Инвест Био Защита разпръсна с дронове трихограми за борба с царевичния стъблен пробивач.  
 
Органик Инвест Био Защита е млада за страната ни компания, която близо 25 години успешно оперира на пазара в Украйна. Основната й дейност е производство и размножаване на биоагенти за селското стопанство.
 
 В миналото страната ни е била в първата десетка по производство и приложение на трихограма. След 30 години застой Органик Инвест Био Защита възражда стария, но много ефективен подход за намаляване на пестицидите в земеделското производство.
 
Третирането с трихорами е в пъти по-изгодно, отколкото с химически ПРЗ. Органик Инвест Био Защита извършва цялостно обслужване на посевите с необходимата техника за разпръскване на биологичните вредители, в случая с дрон. От земеделските производители се изисква само да предоставят необходимите дигитални карти на нивите си.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.