ДюПон Пионер рекордьор и при рапицата

В община Павликени жънат близо 600 кг/дка

Близо 600 кг/дка рапица ожъна Христо Рачев от гр. Павликени. През есента на миналата година земеделският производител заедно с регионалния представител на Пионер Здравко Босев извели демонстрационен опит в с. Върбовка на 300 дка с 12 хибрида по конвенционалната и Clearfield® технологията.

„Благодарение на Здравко Босев избрах правилните хибриди. Работя само с фирма Пионер, която се доказа с изключително добри семена с висок потенциал за добив“, заяви Христо Рачев, управител на фирма Рачев-2, гр. Павликени.

В комбайна при жътвата на хибридите рапица на опитното поле застана лично Христо Рачев. Това за него е много важно, защото на базата на сегашните резултати той ще вземе решение за това кой хибрид да включи в сеитбооборота си през новата сеитбена кампания. Независимо от неблагоприятните условия през годината – дъждове и силни ветрове, нито едно растение от рапица не е полегнало, показа Христо Рачев. „Наистина всички хибриди дадоха добиви над 500 кг/дка. Тази година фирмата ни зася и ожъна 4 500 дка рапица. Нямаме по-нисък добив от 480 кг/дка от масови полета“, потвърди земеделският производител.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.