ДюПон Пионер събра на семинар земеделски производители в Плевен и Златни пясъци

Компанията представи новите си хибриди маслодайна рапица

ДюПон Пионер проведе семинари в Плевен и Златни пясъци, за да представи пред водещи производители на рапица новата си селекция при маслодайната култура. Портфолиото на компанията е обогатено с три нови предложения – хибридът PT240CL по Clearfield® технологията, от MAXIMUS® хибридите – PX113 и от високостъблените – PT225. Те бяха представени от продуктовия мениджър на ДюПон Пионер Иван Костадинов.

Рекордьори по добиви в тази жътвена кампания са хибридите PR44D06, PR44W29 и средно късният PR46W21, подходящ за полета с по-висок агрофон, за да могат да се реализират добиви от порядъка на 550-620 кг/дка. РХ111СL е също много атрактивен, защото много добре съчетава предимствата на нискостъблените хибриди рапица за по-ранна сеитба, по-широк прозорец за сеитба и висока устойчивост на полягане, от една страна, а от друга е по Clearfield® технологията, която улеснява борбата с плевелите при проблематичните полета.

„Хибридите на Пионер са с отличен продуктивен и пластичен потенциал. Това се оценява от производителите на рапица и затова са предпочитани“, обобщи Здравко Босев, регионален представител на компанията.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.