1. Начало
  2. Видеа
  3. Селекция
  4. Хибридите на LG при пролетниците – с обещание за високи добиви

Хибридите на LG при пролетниците – с обещание за високи добиви

Компанията представи иновативните си продукти на платформа в Добричка област

Генетиката на LG при царевица и слънчоглед беше представена на мащабна платформа между селата Паскалево и Овчарово в Добричка област. Перфектно изведените опитни полета показаха възможностите на селекцията – и като разгръщане на потенциала за добив, и като развитие при климатичните условия на настоящата стопанска година. Опитната платформа е изведена от земеделския стопанин Живко Василев от фирма БИО ООД. 
„Тук сме представили всичко най-ново при царевицата и нашите най-силни оръжия, които са от технологията HYDRANEO. Тя включва хибридите LG 30.315, LG 31.377, новият LG 31.322 и LG 30.500 с ФАО 480”, разясни Антония Димитрова, регионален търговски представител за Североизточна България. 
 
На полето участва и най-новата концепция на LG – Starcover. Това е технология от последно поколение за дражиране на семената. По този начин се постига по-развита коренова система, подобрен достъп до хранителни вещества и по-бърз начален старт. Представител на тази технология е лидерът в група 380 по ФАО LG 31.377. 
Слънчогледовите хибриди на LG, представени на полето, са в много добро състояние и са в условия да разкрият максималния си потенциал, заяви Димитър Бързаков, продуктов мениджър на LG. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.