Иван Чонлов от село Климент работи със семената на Косад Семанс

Близо 100% от обработваемите му площи са заети с френската селекция

5 години след стъпването на Косад Семанс на българския пазар доверието към продуктите й продължава расте. Обикаляйки из цялата страна, виждаме защо фермерите предпочитат селекцията й. Отбиваме се в пловдивското село Климент при Иван Чонлов, който на близо 100% от площите си е засял френската генетика.

Резултатите са впечатляващи. През миналата година от царевичните хибриди на Косад Семанс ожънал над 1100 кг/дка. Тази година надеждите на земеделския производител са повече от оптимистични, надява се да надхвърли добивите от миналата стопанска година.

Тази година земеделският производител заложи 11 хибрида царевица в демонстрационен опит, а именно Херкули, Реали, Трилоджи, Аркади, Парди, Декени, Лабели, Тесали, Пинки, Герзи, Гасти.

Регионалният представител на Косад Семанс Николай Кателиев ни придружава в разходката ни из полето. Той неотменно е и консултант в стопанството на Иван Чонлов. Притесненията ни са дали царевицата, която беше засята в демонстрационен опит, няма да минимизира потенциала си.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.