Награда за Пионер Семена България от изложението в Добрич

С иновативни продуктови линии при слънчоглед и царевица излиза компанията през 2014 г.

Със заслужена награда отбеляза Пионер Семена България участието си в юбилейното 20-то издание на изложението „Борса за семена и посадъчен материал“ в Добрич. Българските фермери знаят, че всяка стопанска година могат да разчитат на качествената селекция на семенарската компания. Ние имаме широка мрежа от демонстративни опити, където на практика показваме на нашите клиенти най-доброто за техния район. А изборът на най-подходящите хибриди гарантира успеха на стопаните и тяхната добра печалба, каза в интервю за Аgro.bg Чавдар Дочев, управител на Дюпон Пионер за България, Румъния и Молдова и бизнес мениджър на Дюпон за България.

Предложенията от Пионер Семена България за тази стопанска година са основно в две продуктови гами. Първата е при слънчогледа – това са хибриди, устойчиви на хербицида Експрес на фирма Дюпон, които допринасят за един много висок добив. Ударните предложения на Пионер Семена България в продуктовата линия ExpressSun са общо 5 хибрида – два нови, и три вече наложени на пазара. От утвърдените това са Р 64 LE 25 – водещ хибрид по продажби и най-продаваният за 2013 г. поради относително добрата си сухоустойчивост и изключителен потенциал за добив при оптимални условия, научихме от Иван Костадинов, продуктов мениджър на Пионер Семена България.

„В допълнение към него имаме един ранен хибрид – Р 63 LE 75, и по-късния Р 64 LE 99, който е с по-добра сухоустойчивост.“ Две нови търговски марки при слънчогледа пуска на пазара тази година Пионер Семена България: Протектор мана – хибриди с генетична устойчивост на всички раси мана, срещани в страната ни, и Протектор синя китка – хибриди с устойчивост на всички раси синя китка, разпространени в България.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.