1. Начало
  2. Видеа
  3. Селекция
  4. НАЙ-НОВИТЕ ТЕНДЕНЦИИ ПРИ РАПИЦАТА И ЖИТНИТЕ КУЛТУРИ ОТ ЛИМАГРЕЙН

НАЙ-НОВИТЕ ТЕНДЕНЦИИ ПРИ РАПИЦАТА И ЖИТНИТЕ КУЛТУРИ ОТ ЛИМАГРЕЙН

На БАТА АГРО 2022 компанията акцентира върху предложенията си в рапица и пшеница за предстоящата кампания

С тазгодишното си участие на БАТА АГРО фирма Лимагрейн България постави акцент върху няколко продукта при маслодайната рапица и проследяването на тяхното представяне през изминалия сезон, както и очакванията за предстоящия през 2022 г. 
 
„Резултатите до момента ни карат да вярваме, че продуктите ще затвърдят позициите си на пазара, ще покажат високи резултати и фермерите да бъдат удовлетворени от тях“, сподели Димитър Бързаков, продуктов мениджър маслодайни култури в Лимагрейн България. 
 
„Мога с гордост да отлича хибрида LG АРХИТЕКТ, който за втора поредна година по данни на Kynetec е най-предпочитаният конвенционален хибрид в България. До него достойно се нареждат LG АМБАСАДОР – нова генерация N-FLEX рапичен хибрид с ефективно усвояване на азот, с който работим две поредни години и който през изминалия сезон направи истински скок в площите, направи и много сериозно представяне като добиви. Затова и този сезон очакванията ни са той да бъде един от най-добре представящите се продукти от нашето портфолио. 
 
И през тази стопанска година излизаме с нови продукти. LG АВИРОН e средно ранен конвенционален хибрид, отново N-FLEX генетика, който през изминалия сезон беше лансиран и сега очаквам през този да получи по-висока гласност след като споделим резултатите, получени от него.
 
Добре познати и предпочитани са и пшениците на Лимагрейн. За тях разказва Любомир Илиев, продуктов мениджър пшеница и царевица в LG България.
„И през настоящата 2022-ра година продължаваме да предлагаме на българския пазар конкурентните и високоадаптивни пшеници - АВЕНЮ, LG АПИЛКО, АНАПУРНА. Тези пшеници са добре познати на земеделските стопани не само с високата толерантност на болести, но най-вече – с високите добиви. Ненапразно за 3-та поредна година АВЕНЮ е най-предпочитаният сорт зимна мека пшеница в България според Kynetec Панел Пшеница за 2020, 2021 и 2022 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.