Пионер Семена България – предимството на по-качествената селекция

Продуктови линии при царевица и слънчоглед представи компанията край с. Якимово

Най-успешните си предложения  при царевица и слънчоглед представи Пионер Семена България на открит полски ден край монтанското село Якимово. На опитното поле с обща площ 84 дка фермерите от региона видяха развитието на хибриди царевица в широк диапазон на ранозрелост от 260 до 510 по ФАО. Акцент беше поставен върху уникалната продуктова линия Оптимум Аквамакс.

За хибридите от ново поколение Иван Костадинов, продуктов мениджър на Пионер Семена България препоръчва с около 10-15 % по-висока посевна норма, защото имат по-добра толерантност на суша и болести.

Домакин на полския ден край Якимово беше земеделският производител Боян Миланов. Той обработва 4 хиляди дка земя, като от 7 години ползва семена на Пионер. Особено е доволен от хибридите царевица от линията Оптимум Аквамакс.

Миналата година домакинът на полския ден Боян Миланов получил от хибридите на Пионер средни добиви около 900 кг/дка от царевицата и над 400 кг от слънчогледа. Затова той продължава да избира продуктите на Пионер Семена.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.