1. Начало
  2. Видеа
  3. Селекция
  4. Постиженията на LIDEA бяха показани на открит полски ден в Раднево

Постиженията на LIDEA бяха показани на открит полски ден в Раднево

Сортове пшеница, устойчиви на болести, рентабилни за производство

LIDEA показа развитието на сортове пшеница на производствен посев в района на Стара Загора. Откритият полски ден в землището на фирма ГЕЯ 4 събра много земеделци. Впечатлението, с което останаха гостите е, че посевът е в отлично състояние, което предполага и добри надежди за висок добив.

„Собственикът на полето си е свършил много добра работа. Обезпечил е растенията с адекватна растителна защита, подходящо подхранване и селекцията на френската компания ще му се отблагодари подобаващо“, каза търговският представител Николай Петров.

 
На полето беше „старият воин“ СОФРУ CS, който през годините доказа своите безспорни качества и потенциал за добив. Това е пшеница, която може да се заложи на всеки един тип почва и климатични условия. 
 
На полето са заложени още няколко водещи сорта на LIDEA, един от тях е ФЛАВОР CS - ниска пшеница, не поляга, устойчива на вирози. 
 
Интересен сорт е МОНТЕКРИСТО CS, който за много краткото си време на пазара доби огромна популярност. Засят на пресечени терени се представя отлично. 
 
СОЛИНДО CS е за четвърта година на пазара, изключително работещ. 
 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.