1. Начало
  2. Видеа
  3. Селекция
  4. Слънчогледовите хибриди на Косад Семанс – номер едно в Clearfield технологията

Слънчогледовите хибриди на Косад Семанс – номер едно в Clearfield технологията

Водещата генетика ще покаже потенциала си на опитни полета и на производствени площи

Портфолиото с Клиърфийлд слънчогледови хибриди на Косад Семанс ще бъде тествано на опитни полета в землището на старозагорското село Сърнево. Земеделският производител Красимир Аврамов е решил да тества предимствата на тази висококачествена френска генетика. Агрономът във фирмата Владимир Вълчев е запознат с предимствата на селекцията на Косад и затова очакванията му към хибридите са много високи.

Хибридите са подбрани след консултация с регионалния представител на Косад Семанс, който отблизо ще проследи всички технологични процеси по изпитването на тази селекция.

Кларика е високоолеинов Клиърфийлд хибрид, устойчив на засушаване и с повишено съдържание на масло.

Фушия е с висока устойчивост на полягане и дава висок и сигурен добив. Новият хибрид Хималия е с отлична устойчивост на вертицилиум. Имерия е генетично устойчив на 12 вида мана.

В землището на село Сърнево ще бъде тестван и новият Клиърфийлд плюс хибрид 12 902, с който се осъществява по-добър контрол над житните и широколистните плевели. С него земеделските производители ще си осигурят изчистване на полетата от пирей, балур, троскот и бутрак. Отличава се с по-високи добиви и маслено съдържание и повишена толерантност към хербицидни третирания.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.