1. Начало
  2. Видеа
  3. Селекция
  4. Спечели златно кюлче от Косад Семанс България

Спечели златно кюлче от Косад Семанс България

Атрактивна промоционлана програма за земеделските производители през 2016 г.

На техническа среща в Добрич екипът на Косад Семанс България представи новите попълнения в портфолиото си пред земеделски стопани от Добруджа. Нови възможности за още по-високи добиви от царевицата дава хибридът Кампони, 340 ФАО, двулинеен, тип конски зъб, подходящ за интензивно отглеждане.

Бетови, 430 по ФАО, е хибрид от ново поколение, богат на смилаеми фибри и скорбяла, много бързо отдава влага при фицзиологична зрялост, толерантен на икономически важните болести. Подходящ както за зърно, така и за силаж. Валверди, 450 по ФАО, има отличен стей грийн ефект, толерантен е на болести и на хидрострес.

Новост в портфолиото при слънчогледа са два хибрида от средно ранната група. Първият се казва Европа от Клиърфийлд Плюс технологияга, пластичен, подходящ за всички райони на страната. Продукт с добре подбрани параметри.

Другият хитов продукт на френската компания е Марбелия CL, Клиърфийлд хибрид, с ген за устойчивост на синя китка до раса G. През миналата стопанска година резултатите от него са 335 кг/дка. Косад Семанс работи в посока добра устойчивост на болести – фома, фомопсис, склеротиния.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.