Защо царевичните хибриди от група 400 по ФАО са успешният отговор на сушата

Нова селекция за висока рентабилност

Промените в климата са проблем за европейските производители на царевица, който засяга над 70 % от площите с тази култура. Сушата е проблем, а генетиката е дългоочаквано решение. Хидранео е глобален подход на Лимагрейн за управление на риска от засушаване.
 
Лимагрейн предлага нова селекция хибриди за сезон 2021.
 
LG 31.415/Invador е хибрид с отличен потенциал за добив и висока толерантност на засушаване. HYDRANEO хибрид с надеждно и ефективно поведение при почвено засушаване и температурен стрес. Предлага стабилност при различни агроклиматични условия, включително екстензивни. Притежава отличен първоначален старт и приспособеност към ранни срокове на сеитба. С отлична толерантност на стъблено и кореново полягане в комбинация с много добър здравен профил спрямо основни болести по царевицата.
 
LG 31.455/Lineade е хибрид с много висок продуктивен потенциал и отлични резултати при интензивни условия. HYDRANEO хибрид с потвърдено много добра сухоустойчивост и пластичност. Показва висока конкурентност и стабилност в представянето при различни почвено-климатични условия. Отлична толерантност на стъблено и кореново полягане, обусловена морфологично. Предлага много добър здравен профил, спрямо основни болести по стъблото и кочана, подпомагащ реализиране на максимални резултати.
 
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.