1. Начало
  2. Видеа
  3. Земеделска техника
  4. 200% червено – с премиери от Case IH и Väderstad

200% червено – с премиери от Case IH и Väderstad

Двете световни компании организираха за европейската агропреса грандиозна полева презентация в Германия

Голямата новина от Case IH е най-новата си серия трактори Optum CVX –

мощни, компактни и високоманеврени, с отлично съотношение мощност-тегло и с уникален нов дизайн. Новият Optum CVX е първият трактор на Case IH с нов дизайн на предния капак и задните калници, плюс атрактивна осветителна система, подчерта Дан Стюард, продуктов маркетинг мениджър при тракторите.

По време на презентацията в Германия от Case IH подчертаха важността на серия 140 при зърнокомбайните,

представяйки гамата за 2016 г. Тя включва модела 5140 Cross Flow с двигател FPT 6,7 литра Stage IV, с максимална мощност от 312 к.с.; модела 6140 Cross Flow с 8.7-литров FPT Stage IV двигател с 400 к.с. максимална мощност и модела 7140 Cross Flow, също с 8.7 литра Stage IV двигател и максимална мощност от 449 к.с. „Нашите инженери са вложили значителни усилия за подобряване ефективността на комбайните“, заяви Пол Харисън, мениджър „Технологии за прибиране на реколтата“ на Case IH.

Премиерите от Väderstad

Шведската компания представи новата 12-редова триточкова телескопична сеялка Tempo V, която може лесно да премине от 12 реда с 45 см разстояние между редовете към 8 реда със 75 см разстояние между редовете. „Резултатът е точно засяване на семената, като машината може да бъде адаптирана, така че една и съща сеялка може да се използва за засяване на различни култури с различно разстояние между редовете“, обясни Ларс Тилен от Väderstad.

Модерен дизайн и иновативни технологии в новата сеялка Spirit R 300-400S на Väderstad

Väderstad продължава да развива производството на сеялки за европейското земеделие. Последният модел е Spirit R 300-400S, с 3 и 4 метра работна ширина. Spirit R е оборудван със System Disc Aggressive. Предната секция се състои от конични 450-милиметрови дискове, монтирани в X-образна форма, осигуряващи интензивно обработване на почвата и подобрява почвената структура.

Сеялките Rapid A 400-800S са с нов дизайн,

още по-лесен за използване от земеделските производители. С множество подобрения в серията Rapid A 400-800S, земеделските производители могат да получат по-добра работна среда и да прекарват повече време на полето, вместо да се занимават с поддръжка на машините. Сеялката може да бъде оборудвана с брояча на семена SeedEye за лесно и напълно автоматично калибриране.

Още модели на всепризнатия Opus

Стартирането на култиваторите Opus 600 и 700 е добре прието от фермерите и затова Väderstad предлага два допълнителни модела – Opus 400 и Opus 500. Те са изградени със същата силна рама, както по-големите модели. Работата е на 40 см дълбочина.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.