1. Начало
  2. Видеа
  3. Земеделска техника
  4. 2015-та е годината на Kubota

2015-та е годината на Kubota

Новостите от компанията бяха представени на мащабно събитие в Париж

Японският производител на земеделска техника Kubota завладява стабилно Европа. Компанията представи новите си серии трактори и прикачен инвентар на събитие в Париж, на което присъстваха водещи европейски медии, както и дилъри на марката.

През април 2015 г. производството на новата серия трактори M7 ще започне в новата фабрика за земеделска техника на Kubota в Биерн, в Па дьо Кале, в Северна Франция. Гамата ще включва машини от 130 до 170 к.с. Тази инвестиция свидетелства за намерението на компанията да развие дейността си в Европа и е напълно в синхрон с нуждите на земеделските стопани на Стария континент. 2015 година ще отбележи повратната точка за Kubota и нейните заводи в Европа. Това ще бъде годината на старта във Франция и Германия на новата гама селскостопански инвентар Kubota от Kverneland, придобита от японската компания през 2012 г. С това Kubota ще стане марката трактори с най-голямо разнообразие на предлагания към тях прикачен инвентар от същата марка.

Кубота е семейна компания, основана през 1890 г. от Гоншио Кубота. Седалището на компанията е в Сакай, близо до Осака, Япония. В началото, като металургична компания, през 1893 г. Kubota е фокусирала дейността си върху проектирането и производството на тръби за водоснабдяване, за да се предотврати разпространението на инфекциозни болести. Към 1922 г. компанията започва производството на селскостопански машини, а първият японски трактор е пуснат на пазара през 1960 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.