Диамантът сред плуговете

DIAMANT 16 - специалист в оранта

Световният лидер в производството на почвообработващи машини LEMKEN е намерил правилното решение на следната тенденция: с увеличаването на площта на земеделските стопанства, нараства и необходимостта от високоефективни машини с повишена производителност, с нужното качество на работа, надеждност и разбира се -издръжливост.

Пример за това е една изключително ефективна почвообработваща машина и нейният нов модел - полунавесен плуг LEMKEN - модел DIAMANT 16. Плугът разполага с изключителна възможност за конфигуриране в различни варианти.

С разнообразието от опции, като започнем от избор на различни видове отметателни дъски: цели или лентови, ъглослими, няколко модела предплужници, дисков нож за гарантиране на равна и чиста бразда, опорно транспортно колело, с което хидравлично регулираме дълбочината на обработка, регулирането на работната ширина, хидравлично регулиране на натиска на трактора към почвата за по-добро сцепление, също така и хидравлично регулиране на теглителната линия на трактора, можем да направим желаната от нас комплектация и да получим най- високата ефективност, коментира Веселин Стефанов,  регионален специалист продажби на фирма „АНИМЕКС” , офис Велико Търново за регион Централна Северна България.

Подходящ за българските почвени условия е полунавесният обръщателен 7-корпусен плуг с размери на носещата греда 160 х 160 х 10 мм дебелина. При необходимост може да се добави едно допълнителна тяло и плугът да се използва като 8- корпусен. Плужните тела на тази машина са конфигурирани с ъглослими за по-добро обръщане, разтрошаване и заравяне на растителните остатъци. При желание на клиента може да добавят и предплужници.

Височината на плуга е 85 см, а разстоянието между телата от 100 см е напълно достатъчно, за да не се получава събиране на почва и растителни остатъци по време на работа. Дълбочината на работа се регулира хидравлично чрез колелото, което се използва и за транспорт, а като опция може да се предложи това да се извършва електро-хидравлично чрез бутон в кабината на трактора. За правилната и ефективна работа на плуга е важно да се знае, че по време на работа кулата трябва да бъде с ъгъл от 90 градуса към гредата на плуга, а той трябва да е в равна линия - успоредна с почвата. След това вече се настройва и желаната дълбочина за работа. Регулирането на работната ширина е хидравлично VARIO, но при желание на клиентите може да се предложи и механично-болтово регулиране на захвата. Защитата на телата е болт на скъсване при тази машина, но като опция се предлага и вариант с хидравлична защита на телата. Плугът е предназначен за работа в браздата, но DIAMANT 16 може да се поръча и за работа извън браздата. В оборудването за работа извън бразда като опция може да бъде добавено и допълнително предно опорно колело. Хидравлично регулиране на захвата на първото тяло от кабината на трактора също е опция, с която може да разполага DIAMANT 16. Системата за регулиране на сцеплението, която има функцията хидравлично да прехвърля тежест от плуга към задния мост на трактора, се нарича ОптиТрак. Плугът може да бъде заявен и със система с хидравлично регулиране на теглителната линия на трактора ОптиЛайн. Нейната функция е автоматично да регулира линията на тегленето на трактора по време на работа в бразда. Правилната настройка на тези две системи винаги води до спестяване на гориво по време на работа.

Всички тези технически възможности превръщат DIAMANT 16 в специалиста в оранта и всеки собственик на този модел плуг може да разчита на безпроблемна, бърза и качествена оран.

За повече информация или оферта за топ плуга DIAMANT 16 се обърнете към Вашето регионално АНИМЕКС представителство.

 

 

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.