1. Начало
  2. Видеа
  3. Земеделска техника
  4. Ексклузивни новости от KUBOTA на Agritechnica 2017!

Ексклузивни новости от KUBOTA на Agritechnica 2017!

Компанията представи първия си автономен трактор, както и новите трактори М7002

Богата гама японски трактори и прикачен инвентар привлече почитателите на високите технологии на Агритехника.

KUBOTA показа последните си разработки – като първия си автономен трактор.

Съвместно с японската фирма Topcon и Университета на щата Канзас, САЩ, Kubota разработи специален софтуер за управлението на безпилотен трактор. Използвайки дистанционни управления, водачът може да шофира един трактор без човек на борда и едновременно с това да следи друг автономен трактор, седейки в това време в още един автономен трактор.

Следващата иновация от Kubota е новият трактор M7002, наследник на известния модел M7001. Този модел се предлага с мощности 130, 150 и 170 конски сили. Машината идва с нови характеристики на двигателя – повече мощност, с по-малка консумация на гориво и по-голям въртящ момент.

Новата гама навесни щангови пръскачки XMS1 се предлага с вместимост на резервоара от 800, 1000 и 1200 литра, в съчетание с два различни вида щанги.

Комбинираната сеялка SC1000, с работен захват от 3 м и 4 м, е със здрава, усилена V-образна рама с модулен дизайн. Налични са до шест работни зони.

Kubota представи на Agritechnika 2017 в Хановер и тороразпръсквачка DSM-W GEOSPREAD с бункер с вместимост 1300-2800 и максимален работен захват от 33 метра. Системата GEOSPREAD, която гарантира 5-15% икономии на тор, прави възможно много бързото ръчно или автоматично регулиране на работния захват.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.