1. Начало
  2. Видеа
  3. Земеделска техника
  4. FENDT 1050 Vario е „Трактор на годината“ за 2016-та

FENDT 1050 Vario е „Трактор на годината“ за 2016-та

Наградата „Златен трактор за дизайн“ за 2016-та заслужи VALTRA N 174 V

В рамките на изложението Агритехника в Хановер бяха раздадени призовете „Трактор на годината“ за 2016-та.

Церемонията по награждаването започна с приветствие от председателя на журито на конкурса Фабио Замарети, който направи равносметка на изминалата динамична година, в която производителите на тракторите проведоха  множество презентации и демонстрации, за да представят качествата на своите кандидати в конкурса.

Бяха раздадени 17 плакета на всеки един от финалистите в четирите категории.

Призът "Трактор на годината“ беше връчен на модела FENDT 1050 Vario. Това е най-мощният конвенционален трактор в света, с мощност 500 к.с. Впечатляващото при него е вградената система за спускане на гумите. Тази иновация е единствена при FENDT и се управлява от кабината. Това позволява постигането на допълнителна икономия на гориво, по-добро сцепление и по-малко утъпкване на почвата.

Massey Ferguson 5713 SL спечели наградата „Най-добро съоръжение“ за 2016 г.

Машината е с 4,4-литров, 4-цилиндров двигател AGCO Power, с технологията SCR,Tier 4 Final, с трансмисия Dyna-4 или Dyna-6. Предният капак е под такъв наклон, че дава отлична видимост на водача.

Призът „Най-добър специализиран трактор“ за 2016-та беше присъден на SAME FRUTTETO S 90.3 ActiveDrive. Наградата нарежда бранда сред водещите в специализирания сектор на лозарството и овощарството. Тракторът е с максимална мощност 90 к.с., с независимо предно окачване, което повишава стабилността и безопасността при разнообразен терен.

Наградата „Златен трактор за дизайн“ за 2016-та заслужи VALTRA N 174 V. Това е модел от новата N серия на прочутата скандинавска марка – модерен, динамичен и компактен. Всеки елемент от дизайна е носител на предимства за постигане на по-голяма производителност, минимални разходи и комфорт.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.