1. Начало
  2. Видеа
  3. Земеделска техника
  4. GeoSys Farmsat Solutions и 365 Farm Net – два иновативни софтуера от Универсал НВГ

GeoSys Farmsat Solutions и 365 Farm Net – два иновативни софтуера от Универсал НВГ

Интелигентно организиране на работния процес във всяка ферма

Интелигентно управление на работния процес във всяко едно стопанство.

Универсал НВГ представи софтуера 365 Farm Net, с който може да управлявате цялото си земеделско стопанство.

Той е сигурен, ефективен и мобилен. Приложенията на софтуера позволяват да организирате работата си в движение. „365FarmNet не само събира информация за обработките, извършвани от машините във вашата ферма, но включва и картографиране на полетата, планиране на торенето, пълно анализиране на приходите и разходите ви, чрез използването на софтуери, календари, програми за планиране и др.“, подчерта д-р Йорг Рюхле, бизнес мениджър развитие в 365 Farm Net Group.

Универсал НВГ представи на българските фермери още един софтуерен продукт, GeoSys Farmsat Solutions, който чрез сателитно сканиране на земната повърхност проследява вегетацията на растенията, анализира получените данни, като може да предложи променлива карта за почвено торене. Тази информация е базирана на онлайн приложение. Клиентът си закупува акаунт, с който може да наблюдава полетата си или да използва картите за почвено торене“, разказа Илонка Георгиева, мениджър продажби в Универсал НВГ.

„Сателитните изображения, могат да бъдат трансформирани в карта на полетата, като различните цветове показват различните етапи в развитието на посевите в отделните парцели. Там, където има забавяне в развитието, могат да се вложат повече средства в азотно торене и растителна защита и по-този начин фермерите да увеличават добивите си с 3% до 10%“, заяви Себастиен Рекорд, мениджър бизнес развитие за Румъния и България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.