1. Начало
  2. Видеа
  3. Земеделска техника
  4. Качествени машини и надежден сервиз – сигурност от ИНТЕРАГРИ

Качествени машини и надежден сервиз – сигурност от ИНТЕРАГРИ

В земеделската кооперация в село Безводица разчитат изцяло на техниката и сервиза на ИНТЕРАГРИ България

Качествената обработка на почвата и прецизната сеитба са от съществено значение за резултатите в края на стопанската година. Затова в земеделската кооперация „Клас 2002“ в село Безводица, община Балчик, разчитат на своя дългогодишен партньор ИНТЕРАГРИ България. Площите, които се обработват, са 8400 дка. 
 
„Основна роля в стопанството ни играят тракторите New Holland. От голямата серия имаме Т7.260. Имаме и от по-малките Т5.110 и Т5050. От голямата серия разчитаме на основната обработка на почвата: оран, подготовка за сеитба – култивиране, дисковане. Малките трактори ги използваме само за пръскане, а другите – за сеитба. В момента на полето е тракторът със сеялка Kinze – сеитбата се получава превъзходно“, разказва председателят на кооперацията Живко Желев.
 
Подготовката на площите за сеитба на пролетни култури върви на пълни обороти. На полето наблюдаваме работата на предсеитбен култиватор BEDNAR Swifter 6000, който осигурява перфектна предсеитбена подготовка само с едно минаване и е агрегатиран към трактор New Holland T7.260 Auto Command. 
 
Посещаваме друго поле, на което върви сеитба на първите бобови култури.
„На това поле наблюдаваме сеитба на нахут с трактор New Holland Т6.120 и сеялка Kinze, на която разчитам основно за сеитбата на пролетници. От миналата година я ползвам, изключително съм доволен – точна сеитба, точно полагане на семената, хубаво легло на семената, бърза и ефективна работа. Качеството е несравнимо“, разказва още Живко Желев. С тази сеялка предстои да засее площите с царевица и слънчоглед. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.