Lemken представи на Агритехника 2019 нови решения за почвообработка

Плуг, дискова брана, хибриден стърнищен култиватор и машини за механична борба с плевелите

Позната като специалист при почвообработващата техника, компанията Lemken не изневери на стила си да представи на Агритехника 2019 нови решения и технологични концепции, в отговор на нарастващите изисквания на фермерите и променящите се климатични условия.

Новият обръщателен плуг Juwel 10, подходящ за трактори до 400 к.с., е с голяма обръщателна ос отпред със 130 мм диаметър. Рамата е 160 х 160 мм х 10 мм. Разполага с терминал, с който може да се намали броят на използваните хидравлични изводи – от кабината на трактора може да се избере една от три опции и да се активира. IQ Blue connect системата дава възможност чрез сигнал от GPS да се задава автоматично работният захват. Това е първата стъпка към автоматизиране на механична машина каквато е плугът. Всеки един плуг, който притежава хидравлично регулиране на захвата, може да бъде дооборудван с IQ Blue connect.На Агритехника 2019 бяха показани актуални технологии от придобитата миналата година от Lemken холандска компания Steketee, специализирана в производството на машини за механично отстраняване на плевелите при редови култури чрез използването на единствената на пазара камера, която разпознава целия цветен диапазон и регулира автоматично работните секции на култиватора.

Работните ширини на машините са в широк диапазон до 16 реда. За първи път Lemken представи хибриден стърнищен култиватор. Експонатът се казва Koralin, 8,4 м. Той се състои от дискова батарея, работни органи и валяци, които да уплътнят обработената почва.

Koralin

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.