1. Начало
  2. Видеа
  3. Земеделска техника
  4. Новата серия трактори JCB 4000 Fastrac – с премиера в Прага

Новата серия трактори JCB 4000 Fastrac – с премиера в Прага

У нас Оптиком ще ги представи за първи път на БАТА АГРО Есен 2015

Премиерата на новата серия трактори JCB 4000 Fastrac се състоя край Прага. Домакин на мащабната презентация бяха дилърите на JCB в Чехия. Серия 4000 надгражда добре познатите трактори Fastrac и е изключително иновативна, като това е базирано на над 25 години опит и експертни познания в проектирането, разработката и производството на най-функционалния и удобен трактор в света.

Представените три нови модела от серията Fastrac 4000 са оборудвани с 6,6-литров шестцилиндров двигател Тиер 4 Файнъл, отговарящ на най-високите еко-изисквания и Ес Си Ар технология за нисък разход на гориво. Те са с по-добра навесна система, ново усъвършенствано окачване, подходящо за висока скорост по време на работа и изцяло нова спирачна система с отлични спецификации за безопасност, стабилност и комфорт. Безстепенна трансмисия осигурява оптимално използване на мощността и въртящия момент на двигателя с плавно ускорение и доставяне на мощност при идеални скорости за всяка ситуация.

Fastrac работи бързо на полето благодарение на своето независимо активно окачване и се придвижва с висока скорост по пътищата – но вече с по-ниски обороти на двигателя.

Едно от най-големите предимства на новите модели JCB Fastrac e двойно стабилизираното окачване на трактора, което автоматично самонивелира предния и заден мост на машината, като отчита всички данни от борд компютъра и преценява най-добрата позиция на окачването спрямо средната скорост, развита от машината, прикачния инвентар, хидравликата и т.н.
Изцяло новата серия Fastrac 4000 изпреварва предшественика си с по-мощна, по-усъвършенствана хидравлична система - аксиално-буталната помпа е с дебит 148 л/мин, която доставя толкова масло, колкото е необходимо според натоварването.

Триточковата система на навеса също е подобрена – тя вече разполага с 30% по-голям капацитет за повдигане, равняващ се на 8000 кг, и 20% по-голям капацитет за предния навес, равняващ се на 3500 кг. 

Новите модели JCB Fastrac са със задвижване 4х4 и са оборудвани заводски с равни по размер предни и задни гуми,с което е постигната изключителна прецизност на движение с висока скорост и оптимално разпределение на тежестта 50:50.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.