1. Начало
  2. Видеа
  3. Земеделска техника
  4. Прецизност в торенето и пръскането от Кубота

Прецизност в торенето и пръскането от Кубота

Чуждестранни гости представиха предимствата

Гама от тороразпръскващи машини показа Кубота България на изложението БАТА АГРО 2024. Специален гост на щанда беше Мерел Аринк, специалист по продуктово приложение. „Работя във фабриката в Холандия, в която произвеждаме тороразпръскващите машини Кубота. Тук показваме модел от серията DSX-W Geospread с 3900 л вместимост на бункера и работна ширина от 12 до 45 м. 
 
Пръскачките на Кубата бяха представени от Никола Юге, специалист машини за растителна защита в Kverneland Group Nieuw-Vennep BV. „Кубота предлага пълна гама от пръскачки. Имаме навесни модели XMS1 и XMS2 – с вместимост от 800 л до 1800 л и щанги от 15 до 30 метра, а гамата прикачни пръскачки е XТS3 – от 2600 л и щанги от 18 м до 30 м и XТS4 до 4600 л и щанги до 40 м.
 
През последните години Кубота придоби голяма популярност при машините от зелената серия. В портфолиото са включени различни машини, една от които балопреса с Vario камера. Размерът на балата, която може да направи, е от 80 до 160 сантиметра в диаметър. 
 
За първи път на БАТА АГРО 2024 беше представена системата PUDAMA, чиято премиера беше миналата година на Агритехника в Хановер. Тя представлява точково поставяне на тор по време на сеитба, в зоната на семената на царевицата, което в сравнение с установеното прилагане на торове в лента, е много по-благоприятно за използване на хранителните вещества от корените на растението, разказа продуктовият мениджър Петър Джангалов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.