Раломекс – иноватор в производството на селскостопански машини

Земеделската кооперация в с. Странско работи основно с техника, произведена в завода в град Завет

В землището на село Странско, на обработваемите площи на Кооперация за земеделски услуги Доверие, се проведе полева демонстрация, на която бяха показани иновативни почвообработващи машини на Раломекс АД, гр. Завет.

Първи в реални полеви условия влезе 5-корпусен плуг с устройство за раздробяване на буци. Машината е носител на престижни награди от редица изложения, а от няколко месеца успешно работи в земеделската кооперация в село Странско и дава изключително добри резултати. Такъв аналог, който да разбива буците, няма, сподели Петко Николов, председател на кооперацията в с. Странско.

Другата демонстрирана машина беше дискова брана с двойка самостоятелни работни органи. Машината е с пружинни предпазители и работи на принципа нон-стоп. Това е нова генерация брани, която работи на по-високи скорости и размесва много добре растителните остатъци, обясни инж. Рашид Узунов, зам.-изпълнителен директор на Раломекс АД, като допълни, че машината е подходяща за работа едновременно на стърнища и угар.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.