Седмица на Варекс в Аграрния университет в Пловдив

Студентите са очаровани от Challenger и Massey Ferguson

Седмицата от 13 до 20 октомври 2014 г. в Аграрния университет в Пловдив е посветена на фирма Варекс. В демонстрационния център на висшето учебно заведение са изложени машини, подходящи за зърнопроизводство, животновъдни ферми и трайни насаждения. По волята на бъдещите специалисти огромния гуменоверижен трактор Challenger MT765C - 355 к.с безспорно спечели вниманието им.

Интересът на младите хора беше насочен кам Challenger MT765C - 355 к.с, който не притъпква почвата. Универсален за обслужване на всякакъв тип по размери стопанства са колесните трактори, модел MF 7620.

Тракторът MF 3650 S - 94 к.с. на бранда Massey Ferguson е подходящ за отглеждане на лозя.  Тракторите от серия 3600 S се използват в животновъдни ферми, зеленчукови и животновъдни стопанства.

Пред студентите беше демонстриран процес на обслужване на едно стопанство. Идеята беше да се покаже как съвременните технологии могат бързо и качествено да приберат продукцията. Главно действащо лице беше 6-сламотръсния зърнокомбайн Challenger 647 C.

В производството доказано телескопичните товарачи са най – добрия помощник на животновъдите. Моделът Massey Ferguson 9407 Xtra изпълнява неотложни операции по товарене и разтоварване на зърно, бали или други консумативи. Височината на повдигане е 7 метра и максимална товароносимост 4 тона.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.