Сребърни медали за PÖTTINGER на Agritechnica 2017!

Кои са иновациите?

PÖTTINGER заслужено получи международно признание на световното изложение Agritechnica 2017. Австрийската компания беше наградена със сребърни медали за най-новите си  разработки.

Първата от тях е технология за отлична подготовка на семенното легло независимо от промените в състоянието на почвата.

Приложението ISOBUS Клас III регулира силоотводния вал и скоростта на движение на трактора, базирайки се на записаните стойности за грапавост на повърхността. При това, устройството автоматично контролира трактора, за да се адаптира към променящите се почвени условия. Резултатът е оптимално семенно легло с еднородна култивация по цялото протежение на полето. 

Втората иновация е наречена SENSOSAFE. Това е оптичен инфра-червен сензор, който е монтиран на косачката, за да открива млади елени и сърни, лежащи в тревата пред косачката, където операторът не може да ги види. Когато SENSOSAFE открие лежащо животно, изпраща сигнал до хидравликата незабавно да повдигане косачката напълно автоматично.  Животното остава невредимо. 

Трета новост е системата PÖTPRO GUIDE, която генерира, записва и предава данни по време на широк диапазон от процеси в земеделието.

Изключителен представител на Пьотингер за България е фирма Булагро Машини. 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.