Уникални технологии представи Раломекс АД на изложението в Добрич

Комбинирана почвообработваща машина се превърна в хит за фермерите

Уникална комбинирана почвообработваща машина представи Раломекс АД на 10-ата си поредна демонстрация по време на Международното изложение „Селското стопанство и всичко за него“. Тя е с работна ширина от 3 метра, разработена е по изцяло нова технология, подчерта главният инженер на фирмата инж. Рашид Узунов. Комбинираната машина е предназначена за предсеитбена подготовка на площите за сеитба на есенни култури. Фермерите се убедиха в реални условия в нейната ефективност и качество на обработка на почвата.

На полето край Добрич беше показана дискова брана със самостоятелен работен орган, подсигурен с пружина. Машината работи на принципа „nоn stop“. Третата показана машина по време на демонстрацията беше навесен разрохвач с 3 метра работна ширина и окомплектован с подравнителен ротор.

Общо 20 модели на различни машини показа Раломекс АД по време изложението в Добрич. Всички имат съществени подобрения, които водят до по-ефективна работа в стопанствата на фермери от средния клас, подчерта инж. Рашид Узунов.

Стремежът на Раломекс АД е да се отговори на изискванията на земеделските производители и да се конструират машини, съобразени с почвените и климатични условия у нас.