1. Начало
  2. Видеа
  3. Земеделска техника
  4. Valtra – финландско качество за българското земеделие

Valtra – финландско качество за българското земеделие

Тракторите Valtra дефилираха с демо шоу в Северна България

Машините с марка Valtra са универсални – в това за пореден път се убедиха производители от Североизточна България, които присъстваха на презентация на трактори от сериите А, N, T и S. Демо шоуто се проведе в землището на община Тутракан. Целта е да се акцентира върху изключително разнообразните възможности на бранда, подчерта Филип Лазаров, търговски директор на Варекс ООД.

Край Старо село бяха показани трактори от различни серии с различен прикачен инвентар – с дискова косачка, обръщателен плуг, дискова брана. Това е последната спирка от европейското турне на тракторите Валтра, каза Яне Хютиайнен - представител на Valtra. Демо шоуто е започнало от Унгария, после в Румъния и приключва в България. Целта е да се направи марката по-популярна и известна на Балканите.

Домакини на презентацията бяха братя Ганеви от Тутракан. Драгомир Ганев разказва, че вече имат шест трактора, като първият е закупен още през 2006 г. Той е особено доволен от универсалността на машините от N-серия. Мариян Ганев смята, че тракторите са икономични, удобни и надеждни. Освен това са изключително популярни в региона на община Тутракан. По полетата там има общо 14 машини, само 6 от тях са в стопанството на братя Ганеви.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.