1. Начало
  2. Видеа
  3. Животновъдство
  4. 550 елитни български животни ще видите на Националното животновъдно изложение в Сливен на 16 и 17 септември 2022 г.

550 елитни български животни ще видите на Националното животновъдно изложение в Сливен на 16 и 17 септември 2022 г.

Изложението ще се проведе на изложбените площи до разклона за с. Мечкарево и ще бъде официално открито на 17 септември от представители на Министерството на земеделието и изпълнителния директор на ИАСРЖ г-н Георги Йорданов

Пореден празник на животновъдството в България! На 16 и 17 септември 2022 г. ще се проведе 16-тото издание на Националното животновъдно изложение в град Сливен. Организатор е Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Министерството на земеделието, с подкрепата на Държавен фонд „Земеделие“. 
 
Ще бъдат представени над 550 елитни български животни. Акцентът ще е върху богатото генетично разнообразие на селскостопански животни в страната – както местни, така и комерсиални, дори екзотични породи, каза Валентин Георгиев, главен директор на Главна дирекция „Контрол и координация на развъдната дейност“ към ИАСРЖ. 
 
Гостите на изложението ще участват в богата съпътстваща програма. 
„Искаме да направим връзка на бизнеса с животновъдството и фермерите чрез кампанията „Дни на българското месо“ на Асоциацията на месопреработвателите в България, която се провежда с цел насърчаване развитието на сектора чрез популяризиране на българското месо на вътрешния и международните пазари“, каза още Валентин Георгиев.
 
 
„Искам да поканя всички, които имат интерес към българското животновъдство – фермери, развъдни организации, институти, университети, бизнес“, заяви Георгиев.  

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.