1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Гигантски соленоводен крокодил е бил хванат във филипински град

Гигантски соленоводен крокодил е бил хванат във филипински град

Животното е дълго 6,4 метра и тежи 1 975 кг

Гигантски соленоводен крокодил, смятан за най-големият, улавян някога, е бил хванат във филипински град, съобщава в. "Telegraph".

Животното е дълго 6,4 метра и тежи 1 975 кг. Смята се, че то може да е изяло местен фермер, който изчезна през юли, заедно с няколко бивола в южния град Бунауан, обясни ловецът на крокодили Роли Сумилер.

По думите на Сумилер мъжкият крокодил е на повече от 50 години, но все още не е сигурно дали става дума за човекоядно животно, тъй като в района има и други крокодили.

Според Жозефина де Леон, началник на отдела за дива природа в Министерството на околната среда, звярът най-вероятно е най-големият крокодил, залавян някога на Земята.

Екипът, нает от правителството, опитал да привлече гигантското животно със стръв от пилешко, свинско и кучешко месо на 15 август, но за улавянето било нужно много повече време.

Кметът на Бунауан Едуин Кокс Елорд заяви, че местните власти са решили да не пускат на друго място влечугото, а да го приютят във все още изграждащия се природен парк. Смята се, че животното ще бъде най-голямата звезда в парка. Според кмета това е най-добрият вариант за крокодила и за града, населяван от около 30 000 души. Тъй като животното създава много проблеми, когато е на свобода, то може да се отглежда в здравословна среда и да се ползва за насърчаване на екотуризма.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.