1. Начало
  2. Интервюта
  3. Растениевъдство
  4. Х. Ахриев, управител на фирма Лебозол: Земеделците могат да очакват от нас една надеждна опора в техния сложен бизнес

Х. Ахриев, управител на фирма Лебозол: Земеделците могат да очакват от нас една надеждна опора в техния сложен бизнес

С нашите торове помагаме на стопаните да върнат растенията към живота

Ние предлагаме качествени продукти, които надминават очакванията на фермерите, както в добива, така и в качеството на тяхната продукция

 - Вашата равносметка за изминалия стопански сезон - как се представиха торовете Лебозол?

Както и всички предишни години, и тази стопанска година продуктите на Лебозол се представиха изключително добре. Ние знаем в какъв бизнес се намираме и също така колко струва на българския земеделец да посее един декар, затова ние нямаме право да предлагаме посредствени решения. Ние имаме право само да работим с такива качествени продукти, които да надминат очакванията на земеделците, както в добива, така и в качеството на тяхната продукция.

Също, разбира се, от нас очакват да помагаме в различни стресови ситуации, предизвикани от климатичните условия или свързани с растителната защита, и ние прекрасно знаем, че добре нахраненото растение преодолява всички тези неблагоприятни условия много добре.

lebosol2
 
lebosol3

 - Какви резултати бяха получени? Бихте ли споменали райони, където немските листни торове спасиха посевите?

Вие прекрасно помните каква беше 2021 година напролет, беше много студено, но ние с нашите торове помогнахме на стопаните да върнат растенията към живота. Също не на последно място важна роля изигра Аминозол.

От цялата страна получаваме много добри отзиви за резултати, които българските земеделци постигат, използвайки нашите торове. Земеделците успяха да приберат очакваните добри добиви, а също добре се справиха с различни неблагоприятни ситуации.

lebosol4

 - Кои продукти бяха най-търсени, при кои имаше най-голям успех?

Като отворите нашия каталог, ще видите над 50 продукта. Всички тези продукти са създадени с конкретни цели, а именно - да обезпечим надеждните добиви и стабилното качество. С това количество на продукти ние ясно заявяваме на българския земеделец, че ще намерят подходящите продукти именно за техните почви. Имам предвид типове, качество и pH на почвите. Всичките ни продукти са търсени на българския пазар, а ако трябва да откроя конкретен на първо място, разбира се, е Аминозол, на същото ниво по търсене са Миксовете. Много са желани и торове като Квадромакс, Тримакс, МагС. Всички те решават универсални въпроси, свързани с храненето на растенията и преодоляването на стреса на културите.

Еднокомпонентните торове от нашата гама са също изключително търсени. Това са Цинк 700, Сяра 800, Манган 500, Молибден, Бор, Мед 350, Калий 450. Имаме продукти, навлезли на пазара през последните две години, които се представиха изключително добре и имат голямо търсене. Това са НитроМикс, НутриФос, Амониум ТС. Специализираните ни продукти за лозя, овошки и зеленчуци също бяха изключително желани.

lebosol5
lebosol6

 - Във връзка със Зелената сделка – Лебозол има ли възможност да изпълни заложените цели? Имате ли продукти, които да отговарят на изискванията за по-малко химия в селското стопанство?

Лебозол отдавна е подготвен да посрещне предизвикателствата, заложени в конкретните цели на Зелената сделка. Прецизно са разработени и вече успешно се прилагат продукти на марката, които имат доказано действие за повишаване на устойчивостта на растенията срещу болести. Ние имаме готов отговор с наши продукти, които биха допълнили или заместили средства за растителна защита в условията на постепенно редуциране на тяхната употреба.

Предотвратяването на загубите на хранителни вещества и тяхното по-ефикасно усвояване от десетилетия е важна част във фирмената философия на Лебозол – всеки един от нашите продукти, правилно приложен, изпълнява тази цел на Зелената сделка. И не на последно място: предвидените 25% процента от земеделските площи за биологично производство могат да бъдат защитени и подхранени с регистрираните за тази цел продукти на Лебозол. Ние можем да гарантираме спокойствие в бъдещето на българското земеделие.

lebosol7

 - Разкажете за новостите на компанията по отношение на продуктово портфолио, мениджмънт, комуникация с клиенти.

Нашето продуктово портфолио ще продължи да се развива, имайки предвид климатичните промени, грижата към растенията и разбира се - в областта на биоземеделието.

По повод мениджмънта и комуникацията с клиентите от тази година имаме много добро представяне на нашите агрономи на терен, които наброяват 20 човека. Имаме и мениджъри по райони - северозапад, североизток, югозапад и югоизток. Имаме и заместник на управителя и търговски директор в лицето на Васил Пискулийски.

 - Какви са перспективите пред Лебозол? Какво да очакваме?

Перспективите на Лебозол, като водеща компания за листни торове, са много добре предвидими. Ние ще запазим нашите лидерски позиции по отношение качеството на продуктите, консултациите, а също и на най-бързите доставки до крайния клиент.

Какво да очаквате от нас? Нека земеделците в България да очакват от нас една надеждна опора в техния сложен бизнес. Ние ще обезпечим ясната перспектива за отглеждане на културите и надеждно ще ги защитим от всякакви неприятности, които ще срещнат в своята работа.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.