1. Начало
  2. Интервюта
  3. Земеделска техника
  4. Земеделските производители търсят здравина, качество и не на последно място – икономичност

Земеделските производители търсят здравина, качество и не на последно място – икономичност

Любомир Калчев, търговски представител на фирма Агропът 2011 гр. Добрич – дилър на Кубота

 

 - Агропът 2011 за поредна година получи награда за един от най-добрите дилъри по продажби на трактори Кубота. Вашият коментар?

Искам да благодаря на Кубота България (КББГ) за подкрепата и за дадения шанс да работим с тази добра марка. Тракторите Кубота имат голямо бъдеще не само в нашия регион, но и в цялата страна. В нашият район мога да се похваля, че продажбите вървят все по-добре. Хората могат да се доверят на марката Кубота и го правят. Видимо е от резултатите.

 - Благодарни ли сте на земеделските производители, които ви се доверяват?

Разбира се. Без тяхната подкрепа няма да можем да направим толкова продажби. Земеделците си говорят един с друг и след като един се е убедил в качеството и здравината на машините, оттам насетне вече рекламата става още по-голяма. Земеделските производители се доверяват напълно на марката по простата причина, че тракторите са изцяло японски. Всичко се прави в заводите в Япония и поради тази причина се постига тази здравина и качество.

 - Какви са основните критерии на земеделските производители при избора на техника?

На първо място, земеделските производители търсят здравина, качество и не на последно място - икономичност. В нашия район най-вече те се ориентират към М5 серията (95-113 к.с.), защото те са универсални. В последно време по мое виждане започнаха и към по-голямата MGX серия (104-143 к.с.), защото изпитват необходимост от повече конски сили.

 - Как работите с КББГ, официалния представител на марката?

Лесно се работи с тях. Взаимоотношенията ни са много добри, мога да кажа дори приятелски. Говори се и се общува много лесно.

 - Доколко важен е сервизът при продажбите на агротехника?

От тази година гаранцията на Кубота е още по-голяма и става 5 години. Относно сервиза, мога да кажа, че той стои на първо място по простата причина, че на земеделците работата им е свързана с времето. Ние се стараем откъм сервиз да сме много добри, да отреагираме в най-кратки срокове, може би и това е една причина за успеха на нашата фирма.

 - С оптимизъм ли гледате в бъдещето?

Абсолютно да. Има все още добър пазар за марката Кубота. Мое мнение е, че все повече хора ще станат горди собственици на Кубота с по един, два, три трактора и така.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.