1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Огнеборци участват в погасяването на 37 пожара на територията на страната

Огнеборци участват в погасяването на 37 пожара на територията на страната

Най-тежка е обстановката в общините Етрополе и Тетевен

Към момента на територията на страната огнеборците участват в погасяването на 37 пожара. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Вертолетът, който помага за потушаването на огъня в Стара планина, вече е направил седем захода над огнената стихия. Пожарът между селата Липница и Боженци е ликвидиран; огнеборците са успели да локализират огнената стихия край ботевградското село Литаково, белоградчишкото село Рабиша и ловешките села Голец и Микре. От началото на деня пожарникарите са получили близо 100 сигнала за произшествия. Към момента на територията на страната огнеборците участват в погасяването на 37 пожара. Най-тежка е обстановката в общините Етрополе и Тетевен.

Продължават гасителните действия на пожара в местността „Острома”. Гасаческите групи са съсредоточени предимно в направлението към селата Амно и Черни Вит. В този участък, вертолетът на Авиоотряд 28 е направил седем захода за подаване на вода. Окончателно ликвидиран е пожарът между селата Липница и Боженци, община Ботевград. Огнената стихия е унищожила 3000 дка смесена гора, сухи треви и храсти. В потушаването на огъня участие са взели и 10 доброволци от с. Боженци.

Два са действащите пожари край с. Черни Вит. Заради пресечения релеф 80 огнеборци и служители на горските стопанства гасят огъня ръчно с лопати и тупалки. Няма опасност за населеното място. Край село Лесидрен низово горят 800 дка широколистна гора и сухи треви. Пожарникарите са успели да пресекат пътя на огъня и да спасят съседния боров масив. За овладяване на пожара е сформирана гасаческа група от 35 души.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.