1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. На 59 места ще бъдат разкрити пунктове за изкупуване на череши в община Кюстендил

На 59 места ще бъдат разкрити пунктове за изкупуване на череши в община Кюстендил

Седем от местата са в града, а останалите в селата

59 са местата, на които ще бъдат разкривани пунктове за изкупуване на череши в община Кюстендил. Седем от местата са в града, а останалите в селата. Това стана ясно на провела се в заседателната зала на община Кюстендил среща между кметове, кметски наместници и служители на МВР, предаде Агенция "Фокус".

Местата са определени от кметовете и кметските наместници, като те са съобразени с желанието на хората и изискването пунктовете да бъдат разположени на общински терени. Пунктове няма да бъдат разкривани в частни дворове или в черешовите масиви.

От 1 юни в общинската администрация ще започне приемането на молби за разкриване на пунктове за изкупуване на череши. И тази година пунктовете ще работят от 09.00 ч. до 22.00 часа. По време на днешната среща стана ясно, че за охраната на черешовите масиви ще се грижат служители на Районно управление „Полиция” – Кюстендил, „Гранична полиция” и Общинско предприятие „Охрана”.

Освен това в разгара на черешовата кампания ще пристигне и допълнителна помощ – жандармеристи. Полицията ще устрои два контролно-пропускателни пункта, ще бъдат създадени и два денонощни патрула, които ще обикалят селата и черешовите масиви.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.