1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Национален агро семинар „НАЗ - работим за Вас“

Национален агро семинар „НАЗ - работим за Вас“

Снимка:

Форумът стартира днес в гр. Пловдив

НАЗ ще отбележи 7-мия си рожден ден с трети Национален агро семинар, който ще се проведе от днес до 30 ноември. Неговото мото тази година е „НАЗ - работим за Вас“ и по традиция ще се проведе в Пловдив.

Според Румяна Ангелова – председател на Врачански съюз на зърнопроизводителите и член на УС на НАЗ и Христо Петров – председател на Регионален фермерски съюз – Павликени, годишният форум на НАЗ е натоварен с очаквания, защото проблемите в сектора не са малко и чакат своите решения. Сред най-належащите двамата визираха препятствията около субсидирането, трудностите при очертаването на обработваемите земи и поземлените отношения.

Работният форум се наложи като един от най-авторитетните в агросектора у нас, като основният акцент в неговата работа е защита интересите на зърнопроизводителите и въобще на заетите в сектор Земеделие и търсене на отговори за най-неотложните техни проблеми.

От 9 регионални организации при основаването си, днес НАЗ включва 21, с над 2 000 членове, обработващи общо повече от 7,5 млн. дка от българската земя. Националният семинар ще завърши с годишно общо събрание, на което ще бъдат избрани нов УС и нов председател. Очаква се на семинара да присъстват много официални лица от българските институции, от изпълнителната и законодателната власт, както и чуждестранни гости от Холандия и САЩ.

Вижте програмата на семинара в рубрика Прояви...

Видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.