1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. НССЗ консултира и обучи над 5200 семеделски стопани

НССЗ консултира и обучи над 5200 семеделски стопани

На територията на цялата страна бяха проведени и общо 77 информационни дейности

Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) за първото шестмесечие на годината консултира и обучи над 5200 земеделски стопани в рамките на изнесени приемни и обучителни инициативи извън териториалните центрове във всяка една от 28-те области на страната.

Близо 3000 земеделски стопани са консултирани от НССЗ на проведените 608 изнесени приемни на службата.  По време на тях всеки фермер получи на място актуална информация и съвети в областта на земеделието и селските райони, включително и за възможностите за финансиране по ПРСР 2014-2020 г., схемите за директни плащания и националните  схеми за подпомагане. Най-много приемни са организирани в областите: Добрич, Бургас, Кърджали и Силистра. Най-голям интерес от страна на земеделските стопани имаше в областите: Бургас, Монтана, Разград и Сливен, където са консултирани над 700 фермери.

На територията на цялата страна бяха проведени и общо 77 информационни дейности. Събитията се организират съвместно с научни институти и организации  под формата на  обучителни срещи и семинари, на които над 2250 земеделски производители са получили информация по специализирани теми и  възможностите за подпомагане по ПРСР.

Предстоящи съвместни информационни мероприятия и други събития на НССЗ може да намерите на интернет страницата на Службата в раздел „Обучения, информационни дейности и изнесени приемни“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.