От 1 до 30 септември ще се приемат документи за „Училищно мляко”

Целта на кампанията е да изгради на децата в училищна възраст трайни навици за консумация на мляко и млечни продукти

Държавен фонд “Земеделие” информира всички потенциално заинтересовани кандидати, че от 1 до 30 септември ще се приемат документи по схема „Училищно мляко” за учебната 2010-2011 г. Заявители по схемата могат да бъдат учебни заведения, доставчици или организации, представляващи едно или няколко учебни заведения. 

    В България Европейската схема „Училищно мляко” се прилага от учебната 2008/2009 година. Нейната цел е да изгради на децата в училищна възраст трайни навици за консумация на мляко и млечни продукти. 
         Целева група на помощта са ученици, които посещават редовно едно от следните видове държавни, общински и частни учебни заведения - предучилищни заведения, начални и средни училища.

    Помощ се отпуска за доставката на продукти на Общността, закупени в страната-членка, произведени в млекопреработвателни предприятия, преработващи само отговарящо на Регламент (ЕО) № 853/2004 сурово краве мляко, като произведените млечни продукти могат да се реализират в страните - членки, трети страни и националния пазар.

Пълната статия четете в Актуално

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.