1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Работна група ще предложи поправки в Наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти

Работна група ще предложи поправки в Наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти

МЗХ е предприело спешни мерки по отношение на съдебното решение на Върховния административен съд за отмяна на нормативния акт

Министърът на земеделието и храните проф. Иван Станков уточнява, че Министерство на земеделието и храните е предприело спешни мерки по отношение на съдебното решение на Върховния административен съд – Пето отделение за отмяна на Наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти, приета с ПМС № 119 от 19.06.2012 г. и обнародвана в Държавен вестник бр. 48/2012 г.

Министър Станков информира, че вече е проведена среща с експерти от Дирекциите „Животновъдство”, „Здравеопазване на животните и безопасност на храните” към министерството, Българската агенция по безопасност на храните с преработвателите и представители на фирма „Млечни продукти Тракия” ЕООД, вносители на жалбата.

На срещата е обсъден възникналият проблем и е възложено на работна група с представители на всички заинтересовани страни, да се направи задълбочен анализ на действащата досега наредба и да се предложат поправки, които да гарантират качеството и безопасността на млечните продукти и защитата на потребителите.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.